Tagasi

Red Velvet jõulutaigen

Koostisosad: Nisujahu, tuhksuhkur (suhkur, kartulitärklis), või, kanamuna, tume šokolaad (kakaomass, suhkur, kakaovõi, emulgaator: sojaletsitiin, looduslik lõhna- ja maitseaine vanill), kakao, looduslik lõhna- j maitseaine vanill, küpsetuspulber (modifitseeritud maisitärklis, happesuse regulaator: sidrunhape, kergitusained: kaaliumtartraat, söögisooda), sool, toiduvärv: karmiin.

Valmistamine: Tõsta tainas enne küpsisetegu veidikeseks toatemperatuurile, kuid jälgi, et see ei muutuks liiga pehmeks! Töötle tainas käte vahel elastsemaks ning paremini rullitavaks. Kui tainas tundub liiga pehme, aseta see veidikeseks külmkappi.

Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel 5 mm paksuselt laiali, eemalda pealmine küpsetuspaber ning vajuta vormidega tainasse soovitud kujundid. Korja kujundite vahelt üleliigne tainas kokku ning aseta küpsistega paber ahjuplaadile. Küpseta 200°C ahju keskosas umbes 6-8 minutit.

Järelejäänud tainas töötle käte vahel ühtlaseks ning korda kogu protsessi.

Säilitustingimused +2°C… +6°C

Toitumisalane teave 100g kohta:
energiasisaldus 1746 kJ/ 416 kcal
rasvad 19,4 g
millest küllastunud rasvhapped 17,8g
süsivesikud 55,8 g
millest suhkrud 53,9g
valgud 5,4 g
sool 0,2 g