Tagasi

Red Velvet Jõulutaigen

Koostisosad:
Nisujahu, suhkur, või, tume šokolaad (kakaomass, suhkur, kakaovõi, emulgaator: sojaletsitiin, lõhna- ja maitseaine), joogivesi, kakao, muna, sooda, keedusool, kaneel, muskaat, ingver, kardemon, toiduvärv E120.

Valmistamisjuhend:
Gustavi peakondiiter Õie Pritson soovitab teha nii:

1. Võta tainas külmast ja oota kuni saad ta korralikult läbi muljuda.
2. Hoia tainast veel pisut külmas, sest muretainas armastab külma!
3. Rulli tainas lahti kas jahusel pinnal või silikoonil.
4. Piparkoogikujukesed tõsta pannile.

Kõike seda võib teha ka pärgamentpaberite vahel, siis ei pea kasutama jahu. Rullimisel peaks ka pooli vahetama, et paber ei kortsuks. Tee vormidega kujundid taignasse,korja taigna ülejäägid,pane veelkord paberiga külmikusse ja siis küpseta.

5. Küpseta eelsoojendatud ahjus, olenevalt taigna paksusest, 200* juures 7-10 min. Kui on äkilisem ahi, siis 5-7 minutit. Hoia küpsemisel silm peal!
6. Kindlasti tuleb küpsistel lasta korralikult jahtuda,enne kui paberilt ära võtta.
7. Kaunista glasuuriga.

Säilitustingimused +2°C… +6°C ja 72h

Toitumisalane teave:
Energia – 1746 kJ /416 kcal
Rasvad – 19,4g
millest küllastunud rasvhapped – 17,8g
Süsivesikud – 55,6g
millest suhkrud – 53,9g
Valgud –5,4g
Sool – 0,2g