Tagasi

„Teeme Koos!“ – Jõulutrio

Taignatrio šokolaadi-piparkoogitaignast, red velvet jõulutaignast ja mandariini-muretaignast.

Koostisosad: Nisujahu, või, tuhksuhkur (suhkur, kartulitärklis), suhkur, kanamuna, joogivesi, tume šokolaad 4% (kakaomass, suhkur, kakaovõi, emulgaator: sojaletsitiin, looduslik lõhna- ja maitseaine vanill), hapukoor, karamellipasta (karamell 50% (glükoosisiirup, suhkur, vesi), glükoosisiirup, lõhna- ja maitseained, vesi, suhkur, paksendaja: agar-agar), mandariini dessertpasta 1% (invertsuhkrusiirup, suhkur, mandariinid 20%, happesuse regulaator: sidrunhape, vesi, modifitseeritud tärklis, paksendaja: pektiin, lõhna ja maitseained), sarapuupähklipasta (röstitud sarapuupähklid, täielikult hüdrogeenitud palmirasv, emulgaator: rasvhapete mono- ja diglütseriidid), kakao, kergitusained: söögisooda, küpsetuspulber (modifitseeritud maisitärklis, happesuse regulaator: sidrunhape, kergitusained: kaaliumtartraat, söögisooda), sool, lõhna- ja maitseained: vanill, kaneel, muskaatpähkel, ingver, nelk, kardemon, toiduvärv: karmiin.

Valmistamine: Ümmarguste jõuluküpsiste tegemiseks lõika külmkapikülm tainas 5 mm paksusteks ketasteks ning küpseta 200°C ahju keskosas 6-8 minutit.

Erikujuliste marmorfektiga küpsiste tegemiseks toimi järgmiselt: tõsta tainas enne küpsisetegu veidikeseks toatemperatuurile, kuid jälgi, et see ei muutuks liiga pehmeks! Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel 5 mm paksuselt laiali, eemalda pealmine küpsetuspaber ning vajuta vormidega tainasse soovitud kujundid. Korja kujundite vahelt üleliigne tainas kokku ning aseta küpsistega paber ahjuplaadile. Küpseta 200°C ahju keskosas 6-8 minutit.

Ülejäänud tainaga korda kogu protsessi.

 

Säilitustingimused +2°C… +6°C

Toitumisalane teave 100g kohta:
energiasisaldus 1746 kJ/ 416 kcal
rasvad 19,4 g
millest küllastunud rasvhapped 17,8 g
süsivesikud 55,6 g
millest suhkrud 53,9 g
valgud 5,4 g
sool 0,2 g