Gustav - Maitsele ustav

Mitte keegi meist ei peaks leppima keskpärasega – olgu see sünnipäevatort, oluline tähtpäev või lihtne hetk lõunasöögilauas. Seepärast oleme kokku leppinud, et Gustav on kvaliteet, millele saab kindel olla. See on otsus teha igal hetkel oma tööd parimal võimalikul tasemel – isegi kui see on raske, ebamugav või kulukas – sest nii näitame, kui väga me hoolime.

Hoolime autentsetest maitsetest, mispärast kasutame toidu valmistamisel vaid naturaalseid põhikomponente – värskeid ja töötlemata. Gustavi tordid, koogid ja kondiitritooted valmivad hoolikalt valitud naturaalsest toorainest.

Viimne kui üks Gustavi armastatud retseptidest on kokku pandud meie koogikunstnike poolt, kes panevad igasse hõrgutisse osakese oma südamest ja hingest. See on ühteaegu nii toit, kui ka looming, milles võib alati lisaks maailmamaitsete paremikule tunda ära meie andekate kondiitrite uuenduslikkust ja uudishimu. Gustav on 2021. aasta Eesti armastatuim koogibränd!

Meie ajalugu ulatub aastasse 2005, mil Õie Pritson ja Joel Ostrat otsustasid üles äratada Tartu Ülikooli tänava nurgal seisva Eesti ühe vanima kohviku nimega Werner. Juba toona sai selgeks, et Joeli ja Õiet ühendav kirg toidu vastu oli suurem, kui üks kohvik – seepärast tuli leida nimi, mis annaks Werneri kohvikus sündinud toitude kvaliteeti ja kuninglikkust edasi ka poelettidel ja kohvikuriiulitel. Inspiratsiooni ei tulnud otsida kaugelt, uus kuninglik nimi sai pandud üle tee asuva Tartu Ülikooli asutaja, Rootsi kuningas Gustav II Adolfi järgi.

Juba järgmisel aastal liitusid tiimiga Rivo Sisas ja Siim Liivamägi, kellega koostöös avastati Gustavi tõeline potentsiaal. Innukus ja uudishimu ei lasknud ootama jääda: meie esimesed jaekaubanduses müüdavad koogid kandis Tartu Kaubamajja Siim ise, kaunistatuna koduses printeris prinditud ja isekleebitud etikettidega. Tõeline käsitöö! Tänu sellele neljaliikmelisele tuumikule on kasvanud Gustav täpselt selliseks, nagu tunneme teda täna – toidumaailma trendilooja, kes toob igasse päeva killukese luksust.

2005

Õie Pritson ja Joel Ostrat äratavad üles Eesti ühe vanima koogikohviku Tartu Ülikooli tänavas – Werneri kohviku.

2006

Werner kohviku juhataja on Siim Liivamägi, kellest saab Rivo Sisasi ja Joel Ostrati kõrval kohviku kolmas omanik.

2008

Käsitööna sündinud kondiitrihõrgutised kannavad nüüd Gustavi nime ja Siim Liivamägi viib need meie esimese jaekliendi juurde – Tartu Kaubamajja.

2010

Huvi Gustavi kondiitritoodete vastu ületas meie tootmisvõimekuse Werneri kohviku keldrikorrusel ning alustame kondiitritoodete valmistamisega Tartus Sõbra tänava tootmisruumides.

2015

Ilmuvad esimesed Joel Ostrati valmistoidud seeriast “küpseta–naudi–ela!“

2016

Jaanuaris alustab Tartu Kaubamajas Gustav Gastro Cafe, mis on ühtlasi nii kohvik kui ka tipptasemel restoran. Tartu eeskujul avatakse sarnase kontseptsiooniga Gustav Gastro Cafe ka Viru Keskuses ja alustab Mustamäe Keskuse Gustav Cafe.

2018

Lõpule jõuab 2017. aastal alustatud laienemisprotsess, mille tulemusena tekib Gustavi hõrgutiste valmistamiseks 1557 ruutmeetrit vaba pinda.

2019

Kohvikud Tallinnas on kujunenud sedavõrd populaarseks, et avame uue Gustav Cafe kohviku Kristiine keskuses.

2019

Valmivad meie esimesed ekspordiks sobilikud kondiitritooted, millega maailma vallutama minna.

2020

Werneri kohvikust alguse saanud brändi tooted leiab tänaseks kõikide Eestis tegutsevate jaekaubanduskettide sortimendist. Lisaks Gustavi kondiitritoodetele ja Joel Ostrati valmistoitudele kuulub grupi koosseisu kuus hubast kohvikut-restorani ning catering-teenus.

2024

Gustav Cafe keskendub kondiitritoodete tootmisele ja müüb ära valmistoidu sarja tooted.

ELURÕÕM
Elurõõm on kõige alus – sellest saab alguse armastus elu ja töö vastu, mis on Gustavi käsitööhõrgutiste üks olulisemaid komponente.

JULGUS
Ilma pealehakkamise ja uute katsumuste vastuvõtmist ei oleks täna Gustavil uusi kohvikuid, valmistoitude sortimenti ega köögiakadeemiat. Esitame endale teadlikult väljakutseid, mis on väljaspool meie mugavustsooni, sest seal sünnibki areng.

HOOLIVUS
Leiame, et toit on nii palju enamat, kui vaid põhivajadus. Südamega loodud hõrgutiste abil loome igasse päeva hoolivust, tunnustamist ja meeldejäävaid hetki kõige olulisemate inimeste seltsis.

UUDISHIMULIKKUS
Võimalus teha midagi uutmoodi on kõikide Gustavi inimeste ühine kirg – uudishimulik suhtumine sütitab ja liidab meid.

UUENDUSLIKKUS
Lihvime oma oskusi ja täiendame end pidevalt, tuues Gustavi tootevalikusse kulinaariatrende kogu maailmast.

KÄSITÖÖ
Iga Gustavi nime kandva hõrgutise on valmistanud tipptasemel kondiitrid ja kokad, mitte tootmisliinid.

NATURAALSED KOMPONENDID
Hoolime kvaliteetsetest maitsetest, mispärast kasutame toidu valmistamisel vaid naturaalseid põhikomponente – värskeid ja töötlemata.

KLASSIKALISED MAITSED UUEL TASEMEL
Toome Sinuni kaasaegse kondiitrimaailma klassikud, kuid seda uuel, üllatust ja emotsiooni pakkuval moel. Elu on liiga lühike, et leppida keskpärasusega!

 

Õie Pritson on olnud Gustav Cafe peakondiiter ja loovjuht alates selle sünnist 2005. aastal, kui Tartus avati Gustavi esimene kohvik – Werner. Sellest võlvlagedega ja võluväega keldrist on Õie eestvedamisel saanud alguse kogu Gustavi käsitööna valminud kondiitrihõrgutiste maailm, mille viimne kui üks maiuspala on saanud enne Sinuni jõudmist Õie heakskiidu. Pikaajalise panuse ja erakordse pühendumise eest pälvis ta 2019. aastal Toiduliidult elutöö tiitli Südamega Tegija.

Ise nimetab ta oma tööd loomeks ja puhtaks kunstnikutööks – ning oma loovust saab ta Gustavis rakendada nii palju, kui soovib. Oskuste lihvimiseks ja teadmiste täiendamiseks koolitab ta end pidevalt nii Eestis kui ka väljaspool, tuues Gustavisse trende kogu maailmast. Nii võid kindel olla, et kõik, mis kuulub kondiitrimaailma paremike hulka ja millest unistada oskaks, on Gustavi tootevalikus täna juba olemas.

Siim Liivamägi on Gustavi tegevjuht ja ettevõtte tõeline patrioot juba selle algusaegadest. Majandus- ja suhtekorraldustaustaga Siim Liivamägi alustas 2006. aastal esmalt Werneri kohviku juhatajana, kus temast kasvas lühikese ajaga Gustav Cafe brändi vaimne isa ja ettevõtte üks omanikest. Tema meelest on Gustavi edu aluseks eelkõige inimesed, kes teevad oma tööd südamega, meie läbimõeldud tootearendus, väga hea koostöö jaekettidega ja kindlasti ka brändi väärtustele omane nimevalik.

Siim ei ole inspireerinud vaid Gustavi brändi sündi, vaid temast on innustust saanud kogu meie ettevõttekultuur ning väärtused: hoolimine inimestest, alati aus ja läbipaistev tegutsemine ning maapoisi hing, mis väljendub meie kvaliteetses ja naturaalses toorainevalikus. Tema positiivne energia on nakkav, mispärast on Siimu eestvedamisel saanud Werner kohviku töötajad korduvalt tunnustatud kui parimad teenindajad ning Wernerist enimkiidetud kohvik.

Joel Ostrat on hinnatud tippkokk ja pikaajalise restoraniärikogemusega ettevõtja. Kes teab, kas ilma Joelita üldse olekski Gustav Cafe see, mis on ta praegu – 15 aastat tagasi äratasid nad üheskoos Õiega ellu Eesti ühe vanima koogikohviku Tartu Ülikooli tänava nurgal, millest on tänaseks sirgunud tuntud bränd, mille headust tuntakse nii Eestis kui välismaal.

Tema kauaaegsest kogemusest kokana on saanud alguse Gustav Catering, mille puhul võid kindel olla, et iga meie loodud üritus saab olema meeldejääv.

Digidiagnostika projekt

Gustav Cafe OÜ (endise nimega Mattias Cafe OÜ) koostöös Flowit Estonia OÜ-ga viis perioodil oktoober 2019 – märts 2020 ellu projekti „Mattias Cafe OÜ digidiagnostika“.

Projekti eesmärgiks on kaardistada ära ettevõtte tootmisvaldkonnad ja neid toetavate IT-teenuste arengukohad ning panna paika tegevusplaan valdkonna digitaliseerimiseks ja automatiseerimiseks. Projekti elluviimiseks saadi toetust EASi tööstuse digitaliseerimise ja automatiseerimise toetuse meetmest.

EAS tööstuse digitaliseerimise ja automatiseerimise toetus